Ons het-is-al-september assortiment voor deze week wordt:
Ons maanzaadbrood is een blijmakend brood: zowel voor ons als bakkers (een lekkerrrr deeg om mee te werken) als bij de eters. Met alle zwarte spikkels van het maanzaad worden de eters vrolijk omdat het er toch enigszins grappig uitziet. Wanneer je een hapje neemt veroorzaakt de kietelende knisper van het maanzaad in je mond bijna meteen een glimlach. Ja toch?
Meestal zie je maanzaad bovenop brood. Maar dat is voor ons minder handig en onpraktisch: onze bakoven heeft zo’n sterke luchtverplaatsing dat er dan meer zaad op de vloer komt dan bovenop het brood. Je doet de ovendeur open, probeert je broodblikken erin te schuiven....en je krijgt meteen een lading maandzaad teruggeblazen in je gezicht. Het lijkt iets vanuit een slapstick film. Die extra slappe lach moeten we er nu niet bij hebben anders gaan we écht ontsporen ;=)
De oplossing is eenvoudig: voeg het maanzaad toe aan het brooddeeg, en dat geeft een aangename textuur aan het brood. En misschien weet je dat niet, maar maanzaden zijn kleine gezondheidsbommetjes. Die bevatten allerlei de mineralen en gezondheidsbevorderende stofjes. Dan wil je zoveel mogelijk daarvan in je sneetje brood bewaren, en niet aan de vloer geven....
€4,95 per busbrood, 8 bolletjes of freeform (ca 600+ gram): geef je aan bij je bestelling welke je wilt?
Wie zou dat nou niet willen?
Dit recept heeft Jayne opgespoord als één van Amerika’s meest geliefde cakes. Het verscheen elke september, jaar in jaar uit, in de New York Times. Wij hadden nog nooit van deze cake gehoord, maar iets met zo’n geschiedenis smeekte om gebakken te worden....
En wat was het de moeite waard! De smaak is boterig en licht met een krokante delicate korst. De pruimen in de cake lijken op het punt om open te barsten van hun sappige rijpheid. De sappen beginnen om in het diepgele beslag te komen zodat de kleuren op een zomerse zonsondergang lijken – paars, diep rood en oranje.
Het is een feest voor het oog en gelukkig ook voor je smaakpapillen. En heel on-Amerikaans...deze cake is ook niet zo zoet. Wij zijn uitermate tevreden met het resultaat. Tjakka!
Amerikanen staan bekend om alles in grote maten te doen, en wij blijven een beetje in die sfeer met deze pruimen torte. We gebruiken onze allergrootste cakevormen van 26 cm doorsnede zodat er een flinke punt cake is. Made for sharing.....of niet!
Reacties