Ons de-koelere-nazomer-is-er assortiment voor deze week wordt:
Het nazomerse weer kan nu echt beide kanten uit, en ons brood sluit daar naadloos op aan.
Als het nog een beetje (te) warm is dan zet je het in bij de barbecue (denk aan die saus-restjes die je van je bord veegt); als het een beetje te fris wordt dan is dit brood heerlijk dompelbaar in een lekkere warme soep.
Dit is een delicaat licht volkorenbrood met een sappige moist kruim. Dankzij een handvol venkelzaden is de smaak van dit brood best wel verslavend. Het is dan ook bijna onmogelijk om het bij één plakje te laten...
Maar schroom je niet om het ook als 'bammetjes brood' in te zetten. Het is overheerlijk met roerei, kaas, roomkaas en gerookte zalm. Voor de sjiekeren onder jullie, probeer eens stukjes in olijfolie te dopen als voorafje. Mjam!
En mocht je zelfs wat over hebben na dit weekend, dan maakt het echt geweldige toast. Uiteraard dik met boter besmeerd...
Reacties