Ons 'gewone' SLOW brood is altijd populair. Het doet men denken - dat is tenminste de terugkoppeling dat we krijgen - aan het brood van 'vroeger'.
Na één hap stap je terug in de tijd van wanneer alles minder haastig en snel was.
Misschien komt dit wel omdat het brooddeeg een extra lange rijstijd (24 uur) in de koelkast heeft gehad...Binnen de oude bakkersleer is dat een slimme truc om meer smaak in een brood te brengen.
Of misschien ligt het aan het mengsel van verschillende meelsoorten (spelt, tarwe en rogge)? Dat geeft meer karakter aan het brood.
Hoe dan ook, dit brood heeft een ouderwets karakter en smaakt naar tijdeloosheid.
Maar dan... krijgt Jayne het opeens op haar heupen om het aan te passen.
En hoe!
Door een flinke lading geroosterde sesamzaden in het deeg te doen komt er een verrukkelijke hartige smaaklaag bij. Dit paart perfect met allerlei kaassoorten, eiergerechten, vis en vleeswaren. Maar ook met wat zoetige belegsoorten zoals jam en notenpasta's. Oh...en niet te vergeten....Sjoerds lievelingsbeleg: boter, boter en nog meer boter.
Deze week is dit brood te krijgen in drie verschillende vormen (busbrood, freeform of 8 bolletjes). Alles ziet er artisanaal uit, want dit plakkerige deeg is moeilijk tembaar. En dat heeft ook zo zijn charmes. 'Open sesame...'
Reacties