Lieve BakBuren
Ons assortiment is dus geworden:
Het leuke van een eigen bakkerij is dat je er meer kunt instoppen dan bij de ‘gewone’ bakker. Dus niet alleen meer liefde en aandacht, maar ook meer tomaten. Ons zongedroogde tomaten brood zit tjokvol tomaten en bomvol smaak. Het heeft een triple whammy van die rode ronde zonnige vruchten: zongedroogde tomaten, tomaten olie en tomaten puree. Deze laatste geeft het brood een aantrekkelijke rode gloed. Net zoals die ondergaande zon op de heerlijke lange zomerse avonden....
Dit (gist)brood is ontzettend lekker zoals het is, maar ook met een beetje gezouten boter, of goede olijfolie om in te dompelen, eiersalade en plakjes kaas....
€4,95 per brood (ca 650 gram) -als bus, freeform of 8 bolletjes - geef aub aan bij je bestelling of je busbrood, freeform of bolletjes wilt
Het is niet alleen de combinatie van zout-dan-zoet dat dit een winnaar maakt, maar ook de crunch van de pinda’s en de hit van de chocolade.
Bak-slimmerds die wij zijn, we gebruiken al deze eigenschappen in onze verrassende patisserie van deze week.
Voor de crunch hebben we niet alleen pinda’s, maar ook een kruimelige topping en een krokante koekjesbodem. De chocolade hit komt van, wel, chocolade (duhhh) en wat cacao, het zoute van de pinda’s en het zoete van de dadels en sinaasappel.
Ondanks dat de naam je doet denken dat dit een suikerbom is, ligt de verrassing verborgen in zijn verrukkelijkheid: het is ook nog suikervrij....De dadels, chocolade en sinaasappel zorgen ervoor dat deze patisserie van zichzelf al zoet genoeg is. Er was alleen een klein beetje kokosbloemsemsuiker nodig om dit helemaal perfekt op smaak te brengen. Echt.... Een heeeellll klein beetje maar.... ! Enne, even voor de duidelijkheid... kokosbloemsemsuiker is dus suikervrij!
Het wordt door de fans ook wel ‘de baksteen’ of ‘the brick’ genoemd, want het is een groot brood en het weegt best wel zwaar. Het zit vol met zonnebloempitten, lijnzaad, chia zaden, psylliumzaad, walnoten en beetje havermeel.
Aan 1-2 plakjes per dag heb je genoeg. Je kunt het (in delen) invriezen, maar je kunt het ook heel lang goed in de koelkast bewaren (na 14 dagen is het nog steeds goed).
Mocht je dit weekend een uitgebreide lunch of diner hebben, dan is onze Brick een top toevoeging aan de kaasplank. Het toast ook nog eens fantastisch in de broodrooster of op de grillplaat.
Reacties