Lieve BakBuren
Ons wij-zijn-zo-nutty assortiment voor deze week wordt:
* Het ‘gast’ brood: Gouden amandelbrood
€4,95 per busbrood/8 bolletjes (ca 600 gram)
* Patisserie: Hazelnoot chocolade ricottataart
Één van onze meest geliefde taarten is de bosbessen walnoten ricottataart. Het is eigenlijk een zomertaart, maar tja, in het midden van de winter zouden we nuts zijn om dat te willen maken...dus dit is dan onze winterse variant. Vol hazelnoten en chocolade (puur en karamel), in een ricottabeslag met een kietel gemberpoeder en een vleugje citroen is het onmogelijk om hier niet op nuts (=gek) te zijn. En alsof dat niet genoeg is, het blijft een week lang goed vers in de koelkast. Oh ja, en het is ook toevallig glutenvrij. Wat een feest in februari.
€4,95 per 1/4 taart; €18 per hele ronde taart van 23cm doorsnede
* 3e-vrijdag-van-de-maand glutenvrij brood: Boekweitbrood
Een mals brood met de karakteristieke smaak van boekweit: sommigen noemen dit nootachtig, anderen ‘gras-achtig’. (Hoe dat laatste is ontstaan vragen we ons af: heb jij gras gegeten dan in de laatste tijd?).
Boekweit alleen als hoofdingrediënt kan wat overheersend zijn, vandaar dat we dit brood niet uitsluitend met boekweit hebben ontwikkeld. Voor het evenwicht zitten er allerlei zaden en pitten in, en ook nog wat amandelmeel en havervlokken. Van dit brood kun je makkelijk een paar plakken eten en het maakt voortreffelijke broodjes en tosti's. Bovendien is het ruim een week goed houdbaar in de koelkast, en het vriest uitstekend in.
Boekweit in het Engels heet buckwheat. Dit wekt het idee dat het een tarwe-soort is en dus gluten-vol zou moeten zijn. Maar dat is helemaal niet waar. Eigenlijk is boekweit geen graan maar een zaad en komt uit dezelfde familie als rabarber en zuring. Zijn glutenvrije eigenschap maakt het een goede vriend voor mensen die glutenvrij willen/moeten eten en ook voor mensen die minder granen willen eten (ja die bestaan ook nog tegenwoordig). Maar voor de rest van de mensheid is het ook een voortreffelijke voedingsstof om in je keukenkast te hebben: het is hoog in eiwit, bevat alleen essentiële aminozuren en is een bron van magnesium. Deze laatste is goed voor spier ontspanning en tegen krampen.
We konden niet beslissen welk formaat we het beste vonden na een paar experimenten: de langwerpige (24 cm) ‘Brick’ die lang en dun is, of onze ‘normale’ broodbakvormen waarin we onze busbroden bakken. Deze laatste geeft het idee van een ‘echt’ sneetje brood We konden niet kiezen, dus we laten deze week de keuze over aan jullie zelf ! De foto’s geven een indruk van de verschillen. Even herinneren om je keuze te melden bij je bestelling svp.
€8,75 voor ca 900+g - geef je aan of je de lange 24cm ‘Brick’ formaat of de hoger ‘bus’ brood formaat wilt?
* Ons ‘vaste’ brood: Zuurdesem brood
Reacties